Wat voor type arbeidsrecht cursussen zijn er?

Wanneer je het hebt over het arbeidsrecht, praat je over een dynamisch werkveld waar regelmatig veranderingen bij komen kijken. Dat komt doordat het recht regelmatig wordt aangepast aan economische en maatschappelijke ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan het inkomen en de verplichtingen van werknemers, pensioenregeling, eisen voor ZZP’ers en verschillende wetten waar je in het werkveld mee te maken kunt krijgen zoals een AOW. Aan al deze juridische zaken hangen specifieke regels die tijdens een cursus arbeidsrecht allemaal aan bod komen. Wil je een cursus arbeidsrecht volgen maar weet je niet goed welke je moet kiezen? In dit artikel lichten we toe welke soorten cursussen er zijn binnen het arbeidsrecht. 

Waarom een cursus arbeidsrecht?

Regel- en wetgeving veranderen continu. Het is daarom belangrijk om als juridisch medewerker op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht. Een andere reden om deze cursus te volgen is het behalen van PO-punten. Een juridisch professional is verplicht om jaarlijks een minimaal aantal PO-punten te behalen om zijn of haar werk uit te mogen voeren. Wil je weten hoeveel punten jij minimaal moet behalen? Dan kun je dat terugvinden in de NOvA (Nederlandse Orde van Advocaten). Wanneer je een cursus succesvol hebt afgerond ontvang je een certificaat met daarop jouw behaalde PO-punten. 

Kies uit verschillende type arbeidsrecht cursussen

Wil je jezelf bijscholen met nieuwe juridische kennis? Dan kun je voor een basiscursus arbeidsrecht kiezen. Deze cursus is gericht op professionals die behoefte hebben aan de basiskennis van het arbeidsrecht maar verder geen specialisten zijn in dit vakgebied. Mocht je al wel enige tijd gespecialiseerd zijn in het arbeidsrecht en wil je je kennis up-to-date houden? Dan kun je voor een verdiepings- en specialisatiecursus kiezen. Met een actualiteitencursus blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht. OSR juridische opleidingen heeft een divers cursusaanbod waarmee je jouw kennis over het arbeidsrecht kunt verbreden.

Leer optimaal door de expertise van professionals 

Om succesvol een certificaat te kunnen behalen van bijvoorbeeld de cursus arbeidsrecht, wordt de cursus verzorgd door een expert in het vakgebied. Deze juridisch professional zal jou niet alleen de benodigde informatie verschaffen, maar werkt ook samen met jou aan je vaardigheden. 

Een praktijkgerichte aanpak

Zo worden er face-to-face bijeenkomsten aangeboden waarin je samen met een groep cursisten praktijkgericht te werk gaat. In deze groep sessies voer je of een casus uit die in de juridische praktijk vaak voorkomen of een onderlinge discussie met jouw medecursisten. De expert stuurt daarin bij waar nodig en geeft tips en adviezen zodat je dit vervolgens juist kunt toepassen in jouw eigen werkveld. Tijdens de cursus wordt er alles aan gedaan om jou te laten groeien als juridisch professional.  

Ontwikkel je kennis en vaardigheden in heel Nederland

Juridische cursussen worden doorgaans gegeven op verschillende locaties in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld een cursus volgen in een vergaderruimte van een hotel. De locatie kan per cursus verschillen, maar alle cursuslocaties zijn over het algemeen goed te bereiken met de auto of met het openbaar vervoer.