Waarom je een soundbar bij je televisie moet nemen

De meest populaire optie om je geluid van je televisie te versterken is een soundbar speaker. Deze apparaten zet je onder je televisie en geven een geweldig geluid, veel beter dan de ingebouwde speakers van je tv. Dat is dus precies wat je nodig hebt en te vinden bij Speakerinfo.nl. Er zijn tegenwoordig heel veel modellen te vinden qua soundbars. Je hebt goedkope modellen, maar ook duurdere modellen. Elk heeft zo z’n voor- en nadelen. Daarom moet je je goed oriënteren wanneer je besluit een soundbar aan te schaffen.

Wat houdt een soundbar precies in?

Een soundbar is een innovatief, strak apparaat en direct te herkennen. Ze passen heel goed onder je televisie en zijn gemaakt om een stuk beter te klinken dan de ingebouwde speakers van je tv. Dit is dus een goed alternatief voor de ultra kleine speakers in je televisie. Het geluid wat uit deze speakers komt is dun, vervormen snel en missen veel bass geluid. Je kunt acteurs bijna niet verstaan en niet te spreken over muziek luisteren via deze speakers. Soundbars hebben geen surround ervaring zoals in de bioscoop, maar sommige modellen komen daar dichtbij in de buurt. Om dit te bereiken worden er allerlei hulpmiddelen gebruikt. Zoals bijvoorbeeld meerdere luidsprekers, aparte subwoofer en draadloze speakers. Kies je voor een goedkope variant soundbar dan mist het zulke eigenschappen, maar ze zijn nog altijd wel ingebouwd met een subwoofer en je hebt de mogelijkheid om muziek te streamen. Tv met soundbar is nog altijd beter dan alleen de ingebouwde speakers van je tv.

Hoe kun je de soundbar verbinden met je televisie?

Je kunt een soundbar op twee manieren verbinden met je tv. De makkelijkste manier is een optische kabel tussen de soundbar en televisie. Deze verbinding werkt altijd en de optische kabel kan heel dun zijn. De tweede manier is om de verbinding te leggen met een HDMI kabel. Deze kabel is wat dikker dan een optische kabel, maar je krijgt er wel meer mogelijkheden mee. Zo kun je met een HDMI het volume van de soundbar regelen met de afstandsbediening van de televisie. Heb je een soundbar via een optische kabel dan moet je de afstandsbediening van de soundbar erbij pakken om het volume te kunnen bedienen. Heb je een soundbar met HDMI dan zijn er altijd meerdere HDMI ingangen. Je kunt hier bijvoorbeeld Blu Ray spelers op aansluiten, maar ook game consoles of digitale tv ontvangers.

Welke merken zijn het beste qua soundbars?

Het aanbod van soundbars is tegenwoordig erg groot en divers. Zo zijn er bekende merken zoals Sony, Samsung en LG met soundbars. Het voordeel van dit soort merken is dat het ontwerp al snel goed kan aansluiten op het ontwerp van de televisie. Ook kun je een Panasonic soundbar tot deze categorie rekenen. Daarnaast vind je veel merken terug uit de audio wereld. Zo hebben grote audio merken zoals Bose en Yamaha soundbars in hun assortiment zitten. Met name een Bose soundbar is heel interessant omdat zij veel kennis hebben over hoe mensen precies geluid horen. Dat maakt dat de soundbars van Bose een krachtig bass hebben. Yamaha heeft als voordeel dat ze een goed oor hebben voor de muziek. Lees altijd wat recensies door op het internet om tot een goed besluit te komen. Zoals gezegd is het aanbod soundbars groot en divers.