Innovatieve bedrijven Top 5

We hebben gekeken naar de meest innovatieve bedrijven van de laatste tijd. Hieronder volgt een lijst van 5 innovatieve bedrijven die zeker een vermelding verdiend hebben. Heb je toevoegingen of opmerkingen? laat het weten onderaan het bericht. Uiteraard is het lijstje niet compleet en verandert dit snel, daarom zal er binnenkort een lijst komen van innovatieve ondernemers / startups.

Innovatieve bedrijven

De selectiecriteria voor deze 5 innovatieve bedrijven was vrij simpel. Er is gekeken naar de impact van het bedrijf op mensen. Daarnaast is er ook meegenomen hoe het bedrijf presteert en wat de verwachtingen zijn van het bedrijf. Hoewel veel van deze bedrijven bekend zijn is het goed om te weten waarom zij zo goed zijn in innovatie. Uiteraard missen er veel andere partijen die hier ook goed tussen passen, echter is de verwachting dat deze 5 innovatieve bedrijven de dienst uit zullen maken de aankomende tijd op hun eigen gebied. Hieronder de 5 bedrijven:

  • Instagram

Instagram is enorm gegroeid de laatste jaren. Door het mogelijk te maken foto’s gemakkelijk te plaatsen op een sociaal platform groeide instagram enorm snel.  Dagelijks worden ruim 100 miljoen foto’s geüpload en uitgewisseld. Waarom is Instagram zo succesvol? Dit komt met name door het feit dat ze bij hun kern gebleven zijn (met name in het begin) namelijk het delen van foto’s. Tegenwoordig verdient Facebook, de eigenaar van istagram veel geld met de advertenties en verkoopkanalen op instagram.


  • Tesla

Tesla, de eerste echte autofabrikant die elektrische auto’s op grote schaal succesvol heeft weten te verkrijgen. Door de visionair Elon Musk groeit Tesla enorm en hoort daarom ook thuis in dit rijtje van innovatieve bedrijven. De release van hun laatste model heeft alle verwachtingen overtroffen. Momenteel staat er voor ruim 1 miljard dollar uit aan pre-orders voor de nieuwe auto’s. Waarom is Tesla innovatief? Door continue ontwikkeling van hun batterijen en ontwerpen van auto’s zien ze er niet alleen goed uit maar zijn ze ook revolutionair voor het autorijden.

  • Google

Dat google dagelijks bezig is met het verbeteren van hun resultaten en diensten is alom bekend. Echter de geheimzinnige divisie Google X wat zich bezig houdt met nieuwe diensten en producten zorgt voor grote innovatieve slachtkracht. Een product van deze afdeling is bijvoorbeeld de Google Glasses. Deze uitvinding werd een innovatie, echter kun je afvragen hoe succesvol de Google glasses zijn.. Daarnaast de ontwikkelingen met zelfrijdende auto’s en Virtual reality zorgen ervoor dat Google zeker thuis hoort in dit rijtje

  • Apple

Natuurlijk kan Apple niet ontbreken in dit lijstje. Al jaren voert Apple dit soort lijstjes aan echter kun je tegenwoordig afvragen in hoeverre ze vernieuwend zijn. Desalniettemin zorgen de incrementele innovaties in hun producten voor steeds succesvolle product lanceringen. Ook de nieuwe diensten zoals de vernieuwde iTunes en bijvoorbeeld de Apple TV.

  • Bayer

Deze farmaceutische reus is misschien niet een bekend innovatief bedrijf bij veel mensen, maar Bayer hoort zeker thuis in dit rijtje van innovatieve bedrijven. Jaarlijks ontwikkelen zij tientallen nieuwe soorten medicatie. In 2014 spendeerde zij ruim 3.2 miljard euro aan R&D voor de ontwikkeling van nieuwe medicatie.  Kortom, innovatie kan levens redden.


 

Uiteraard missen er nog onwijs veel innovatieve bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan Microsoft of Samsung. Een complete lijst van 50 innovatieve bedrijven kun je vinden op de website van Fortune.com. Binnenkort volgen er 5 innovatieve ondernemers.