Optimaliseer de orderverwerking en bespaar nóg meer!

Voor iedere ondernemer is overzicht van groot belang. Door alle bedrijfsprocessen voortdurend te monitoren, blijft dit overzicht behouden en kan een organisatie eerder potentiële kansen traceren. In de detailhandel zijn de eisen standaard erg hoog. Geen enkele organisatie kan het zich veroorloven om niet te optimaliseren, maar op welke gebieden wordt er dan geoptimaliseerd? Met name het voorraadbeheer, de verzending en ook de inkoop kunnen vaak verbeterd worden. Door de orderverwerking uit te besteden aan een geschikte partner, wordt er meer overzicht gecreëerd en is er ook tijd voor andere bedrijfsprocessen.

Waarom orderafhandeling uitbesteden?

Wanneer een webshop tien of tientallen bestellingen per dag moet verwerken, heeft dit invloed op de hele organisatie. De foutmarge van de orders loopt op en het wordt steeds lastiger om alle andere processen te monitoren. Daarbij wordt de consument ook steeds kritischer. Veel bestellingen worden tegenwoordig standaard binnen 24 uur geleverd en men verwacht niets minder dan dat. Een goed georganiseerd magazijn is dus goud waard voor een onderneming. Zo worden ook problemen met de voorraad, kostprijs en het verzenden voorkomen. Zijn er moeilijkheden rondom de orderverwerking? Overweeg dan om dit uit te besteden. 

Wat is fulfilment?

Fulfilment omschrijft het volledige logistieke proces rondom het afhandelen van orders. Vanaf het moment dat de goederen worden ontvangen in het magazijn tot aan het moment dat de bestelling naar de consument wordt verzonden. Een geschikte fulfilment partner verzorgt de complete logistieke afwerking van webshop-orders. 

Het proces kort uitgelegd

Een fulfilment proces begint vrijwel altijd bij de IT. Dit is een belangrijk onderdeel van het totaalpakket. IT-specialisten ontwikkelen namelijk de software voor de koppeling tussen ordersystemen, webshops en het magazijn van een fulfilment organisatie zoals Monta. Als je ervoor kiest om de orderverwerking uit te besteden, wil je natuurlijk wel op de hoogte blijven van de status van bestellingen. De IT-specialisten zorgen dat ook deze communicatie goed verloopt en jij real-time de status kunt monitoren. Op het moment dat de koppeling volledig is aangelegd, heb je als webshophouder ook direct toegang tot verschillende vervoerders en marktplaatsen. Belangrijke onderdelen van het volledige proces: efficiënte goederenontvangst, slimme opslag, de verzending, het inpakken en ook de retourlogistiek worden ook door de fulfilment partij verzorgd. 

Bespaar meer én groei harder

Door in zee te gaan met een fulfilment partner zoals Monta kunnen bedrijven de focus verleggen op andere processen die ook aandacht verdienen. IT-specialisten leggen de koppeling aan tussen het ordersysteem, de webshop en het magazijn. Aan de hand van geautomatiseerde en slimme oplossingen wordt de orderverwerking tot in de puntjes geoptimaliseerd.