Maak gebruik van Excel om je bedrijf te innoveren

Excel is een spreadsheet-softwaretoepassing die wordt gebruikt om gegevens op te slaan, te ordenen en te analyseren. Het werd uitgebracht in 1985 en is uitgegroeid tot misschien wel het belangrijkste computerprogramma op werkplekken over de hele wereld. In het bedrijfsleven kan elke functie in elke branche profiteren van mensen met een sterke kennis van Excel. Excel is een krachtige tool die diepgeworteld is geraakt in bedrijfsprocessen over de hele wereld, of het nu gaat om het analyseren van aandelen of uitgevers, budgettering of het organiseren van verkooplijsten van klanten. Ook kun je je eigen bedrijf innoveren met een Excel cursus incompany. Lees hier waarom dit voor jou nuttig kan zijn!

Financiën en accounting

Financiële diensten en financiële boekhouding zijn de gebieden die het meest afhankelijk zijn van en profiteren van Excel-spreadsheets. In de jaren zeventig en begin jaren tachtig waren financiële analisten wekenlang bezig met het handmatig uitvoeren van geavanceerde formules. Nu kunt je met Excel binnen enkele minuten complexe modellen maken. Klinkt ingewikkeld? Dat hoeft het niet te zijn. Een Excel specialist kan jou en je medewerkers helpen om alle fijne kneepjes van Excel onder de knie te krijgen. Loop door de financiële of boekhoudafdeling van een groot hoofdkantoor en je ziet computerschermen gevuld met Excel-spreadsheets waarin cijfers worden verwerkt, financiële resultaten worden geschetst en budgetten, prognoses en plannen worden gemaakt die worden gebruikt om belangrijke zakelijke beslissingen te nemen. Dit kan ook het beeld worden bij jou op de werkvloer!

Marketing en productmanagement

Terwijl marketing- en product professionals naar hun financiële teams kijken om het zware werk voor financiële analyse te doen, kan het gebruik van spreadsheets om klant- en verkoopdoelen op te sommen jou helpen je sales te beheren en toekomstige marketingstrategieën te plannen op basis van resultaten uit het verleden. Ideaal!

Project management

Je bedrijf zal vast en zeker te maken krijgen met verschillende projecten. Projecten zijn bedrijfsactiviteiten die doorgaans een budget en begin- en einddatum hebben. Projectplannen kunnen in een werkmap worden geplaatst, die vervolgens kan worden gebruikt om de voortgang bij te houden en het project op schema te houden. In een Excel-sheet kun je een Gantt-diagram maken om taken in kaart te brengen in termen van duur en sleuteldatums. Een voordeel van het gebruik van Excel is dat je het project werkmap eenvoudig kunt delen met anderen, ook met mensen die niet bekend zijn met of geen toegang hebben tot aangepaste PM-software. Kies dus vandaag nog voor een Excel training op locatie, zodat jij en je medewerkers hier nog beter in worden!