De meest innovatieve steden ter wereld

Wat zijn de meest innovatieve steden ter wereld?

Elk jaar wordt er een innovatie onderzoek gehouden naar de beste talent cities van de wereld. Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Insead. Dit is een organisatie wat zich richt op internationaal afgestudeerden. Het onderzoek brengt in kaart hoe landen en steden talent laten groeien, aantrekken en vasthouden. De meest innovatieve steden van 2016 in een duidelijk overzicht.

Het overzicht van innovatieve steden

Elk jaar worden verschillende factoren gemeten. Met name de verplaatsing van talent zowel nationaal als internationaal is erg van belang. Ook goede verbindingen met omliggende landen en steden, internet verbindingen en mogelijkheden tot een goede baan worden meegenomen. Het beleid van het land en van de stad zelf wordt ook meegenomen in de analyse. Wat terug komt in de lijst is dat juist de kleinere steden het goed doen. 7 van de 10 steden hebben minder dan 400.000 inwoners.

Innovatieve steden

Naast grote metropools zoals San Francisco, Parijs, Madrid en Los Angeles hebben ook een aantal kleinere steden goede scores op de lijst van meest innovatieve steden. Steden zoals Kopenhagen (1), Bilboa (18) en Eindhoven (9) doen het goed in de lijst. In deze steden vinden jonge mensen goede kansen op een baan, en hoge kwaliteit van leven.

De Wereldbank noemt Denemarken het beste land om zaken te doen in Europa. Forbes gaat zelfs nog een stuk verder dan het GCTCI (Global City Talent Competitiveness Index) en noemt Denemarken en Kopenhagen de beste plek om zaken te doen in de wereld. Met name de mogelijkheden voor ondernemers zijn enorm in Denemarken wat de mogelijkheden een stuk groter maakt.

Innovatieve landen en steden

Naast een lijst met innovatieve steden is er ook een lijst met innovatieve landen. In deze lijst komen Zwitserland (4) en Denemarken (8) ook in de top 10 voor, maar ook Finland (5) doet het erg goed. Europa is volgens de lijsten over het algemeen de innovatie hub van de wereld. Dit komt met name door de innovatiesubsidies die door de Europese Unie en individuele landen beschikbaar gesteld worden. Ook de mogelijkheden tot open innovatie zijn groot in Europese landen.