Innovaties op afvalgebied: de modernste prullenbakken ooit

In elk huis is minimaal 1 prullenbak te vinden en bij de meeste huishoudens zelfs meerdere, in verschillende afmetingen. Prullenbakken zijn namelijk handig om rommel en vuil in huis te voorkomen, maar naast functioneel zijn prullenbak ook stijlvol en kunnen ze als decoratieve en moderne toevoeging en aan het interieur beschouwd worden. Hieronder lees je welke de modernste prullenbakken zijn van het moment.

Prullenbakken worden steeds moderner

Vroeger zagen we slechts de ouderwetse pedaalemmer prullenbak voorbij komen. Tegenwoordig zijn prullenbakken steeds moderner aan het worden, vooral op basis van het ontwerp en de functionaliteit. Prullenbakken doen namelijk meer dan slechts dienen als afvalemmer, maar je kunt ze op steeds moderner wordende manieren bedienen voor extra hygiëne in huis. Zoek je de meest innovatieve prullenbakken? Op Besteprullenbak.nl vind je de beste prullenbakken van het moment.

Afmeting van een prullenbak

Elke keuken moet een prullenbak hebben. Het is de kunst om de ideale prullenbak te vinden. Het eerste waar je naar moet kijken is de afmeting van de prullenbak. Prullenbakken zijn te koop in verschillende maten, afgestemd op de grootte van je gezin. Voor een tweepersoonshuishouden volstaat een prullenbak met een inhoud van 10-30 liter. Gaat het echter om een huishouden van 5+ personen, dan is een grote prullenbak van 40-60 liter praktischer. Voor de badkamer en slaapkamer zijn er ook extra kleine prullenbakken te vinden.

Goede prullenbakken

Als je een nieuwe prullenbak wilt kopen, dan heb je tegenwoordig moderne opties genoeg. Denk aan populaire prullenbakken zoals de ingebouwde prullenbak, de rechthoekige prullenbak, de halfronde prullenbak, de touch prullenbak of push pedaalemmer en de swing prullenbak. Kijk vooral naar de beschikbare ruimte in je keuken wanneer je de ideale prullenbak gaat kiezen. Het is namelijk slim om elk ongebruikt deel van je keuken op een optimale manier te benutten, ook als je op zoek bent naar de ideale prullenbak. Vind je het maken van een keuze moeilijk en weet je niet welke prullenbak het beste bij je huishouden past? Dan kun je altijd om professioneel advies vragen aan een specialist of winkelmedewerker.

Duurzaamheid en hygiëne op #1

Men begint in Nederland steeds vaker keuzes maken die duurzaam zijn. Bij het kiezen van een nieuwe prullenbak is het verstandig om voor topkwaliteit te gaan zodat je van een langere levensduur verzekerd bent.

Nieuwste technologieën

De nieuwste uitvinding tegenwoordig op gebied van afval is de Sensor prullenbak. Afvalbakken met sensor zijn zeer praktisch en werken door middel van een bewegingssensor. Deze sensor wordt geactiveerd op moment dat je langs de sensor beweegt. Dan gaat de prullenbak automatisch open (en weer dicht). De prullenbakken met sensor zijn zeer hygiënisch aangezien je de afvalbak niet aan hoeft te raken om je afval weg te gooien. Beweeg je hand of voet langs de sensor en de klep opent automatisch zodat je je afval weg kunt gooien. De sensor prullenbak heeft overigens een strak en modern design, waardoor deze prullenbak als stijlvolle ‘eye-catcher’ dient in je keuken.