Innovaties die inmiddels de standaard zijn

Het begint ooit als een innovatie, maar op enig moment is het eigenlijk gewoon gebruikelijk. Het gaat dan over zaken die we nog niet zo lang geleden heel bijzonder vonden, maar die je nu overal tegenkomt. Het is natuurlijk leuk om te bekijken voor wat voor soort zaken dat nu eigenlijk geldt. Zo zie je ook hoe snel iets normaal gevonden wordt, terwijl dit nog maar kort bestaat. Daarom is het ook goed om eens terug te kijken. Zo kan je zien wat innovatie eigenlijk kan betekenen.

Het huishouden laten doen

Nog niet zo lang geleden moest je heel veel taken in het huishouden nog zelf met de hand doen. Al die taken worden tegenwoordig automatisch voor je uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een robotstofzuiger. Je kantoor of huiskamer wordt gewoon schoon gezogen op het moment dat jij er niet bent. Zonder dat je er zelf ook maar iets aan hoeft te doen. Dat is wel een flinke verandering ten opzichte van enkele jaren geleden, toen je daar nog tweemaal per week een uur aan kwijt was.

Computer in je zak

Wanneer je het aan Mark van Robotassistent.nl vraagt, dan komt ook de smartphone op dit lijstje voor. Minder dan 15 jaar geleden was het ondenkbaar dat je een volledige computer met grote rekenkracht van het formaat van een visitekaartje in je broekzak bij je had. Dat is tegenwoordig natuurlijk wel anders. Nu kan je eigenlijk niet meer zonder smartphone. Bovendien wordt het aantal functies dat de telefoon kan vervullen ook nog altijd groter. Dat maakt het alleen maar nog belangrijker om er zelf ook één te bezitten.

Energie uit de natuur halen

Een andere innovatie die niet meer weg te denken is, is het zonnepaneel. Er zijn tegenwoordig eigenlijk al meer daken met, dan zonder panelen te vinden in het land. De overheid stelt het voor sommige grote daken zelfs al verplicht om deze vol te leggen met de panelen. En dan te bedenken dat dit enkele jaren geleden nog als een echte bijzonderheid werd gezien. Doordat de noodzaak voor energie uit natuurlijke bronnen nog groter wordt, zie je deze innovatie meer en meer normaal worden.

Informatie in de lucht

Een innovatie die je misschien niet direct ziet, maar die wel overal om je heen te vinden is, is de cloud. Zowel zakelijk als privé heb je hier veel voordeel van. Het opslaan van informatie die gewoon in de lucht lijkt te hangen maakt het voor iedereen een flink stuk gemakkelijker. Het is natuurlijk wel heel fijn wanneer je altijd en overal toegang hebt tot alles wat je nodig hebt. Ook deze innovatie is inmiddels niet meer weg te denken en wordt heel normaal gevonden door iedereen.