Innovatie in cosmetische behandelingen

Vroeger waren cosmetische behandeling vroeger bijna taboe, tegenwoordig denken we daar wel anders over. Steeds vaker kiezen mensen voor een cosmetische behandeling. Gewoon, omdat ze zich beter over hun uiterlijk willen voelen. 

De risico’s die vroeger aan cosmetische ingrepen hingen, behoren al lang tot het verleden. De behandelingen worden steeds meer verfijnd, wat de drempel om voor een cosmetische behandeling te kiezen ook steeds lager maakt. Dit komt onder andere door innovatie in cosmetische behandelingen en het verminderen van het taboe. Steeds meer vrouwen en ook mannen kiezen tegenwoordig voor een cosmetische behandeling.

Innovatie in cosmetische behandelingen, de laatste ontwikkelingen.

Constante innovatie op het gebied van cosmetische behandelingen leidt ertoe dat er steeds nieuwe en vaak meer verfijnde cosmetische behandelingen beschikbaar zijn. We bespreken hier een aantal incrementele innovaties. 

Plasmage behandeling ter vervanging van plastische chirurgie

Door gebruik te maken van een Plasmage apparaat, kunnen behandelingen uitgevoerd worden die in het verleden slechts met behulp van plastische chirurgie uitgevoerd konden worden. Zoals bijvoorbeeld ooglidcorrecties en mini-facelifts.

De Plasmage behandeling werkt op basis van plasma, dat ontstaat door de geïoniseerde gasmoleculen die tijdens deze behandeling vrijkomen. Aan het Plasmage-apparaat zit een slang met een handvat met een punt. Tussen deze punt en de huid wordt een door plasma geladen bruggetje gemaakt. De huid wordt dus niet aangeraakt. Deze wordt puntsgewijs behandeld met het door plasma geladen bruggetje. Hierdoor trekken de huidvezels zich direct samen. Zo wordt een liftend effect bereikt. De behandeling is niet geheel pijnloos. Daarom wordt tijdens de behandeling gebruik gemaakt van een verdovende crème, zodat het ongemak tot een minimum gereduceerd wordt. Plasmage is een duidelijk voorbeeld van innovatie in cosmetische behandelingen.

De Plasmage behandeling kan onder andere worden ingezet voor:

 • Facelift/mini-lift
 • Ooglidcorrectie
 • Jukbeenderen
 • Wenkbrauw lift
 • Hals versteviging en hals lift
 • Neus-lippenplooi
 • Kraaienpootjes
 • Mond/rokersrimpels
 • Huiduitstulpingen
 • Huidverslapping
 • Striae
 • Acné
 • Littekens
 • Fibromen
 • Moedervlekken
 • Ouderdomsvlekken

Isolagen om de huid te verjongen

Een geheel nieuwe manier om de huid te verjongen is door middel van een Isolagen behandeling. Deze innovatie in cosmetische behandelingen heeft niet direct effect. Het resultaat van deze behandeling zie je pas een paar maanden nadat je bent behandeld.

Er wordt namelijk achter het oor van de patiënt een stukje huid weggehaald. Daaruit worden de cellen geïsoleerd die zorgen voor huidopbouw en wondgenezing. De zogenaamde fibroblasten. In een laboratorium worden deze cellen opgekweekt. Daarna worden de cellen verdeeld over een aantal behandelingen geïnjecteerd in de huid. De fibroblasten gaan dan aan het werk en verjongen de huid. Over een periode van een aantal maanden zie je dan je rimpels en plooien vervagen. Doordat dit een geleidelijk proces is, zal de omgeving nooit zien dat je iets hebt laten doen. Een nadeel is wel, dat dit een nogal prijzige behandeling is.

Cryolipolyse in de strijd tegen hardnekkig vet

Deze behandeling richt zich op het vet van de ‘probleemzones’ en is niet geschikt om alleen gewicht te verliezen. Het gaat dus bijvoorbeeld om de zogenaamde ‘love handles’ en buikvet, dat, zoals we weten, bijzonder hardnekkig kan zijn. Met deze behandeling wordt het gewraakte vet zeer sterk verkoeld, waardoor de vetcellen afbreken en op een natuurlijke wijze het lichaam zullen verlaten. Een alternatief voor deze behandeling is de traditionele liposuctie. De cryoliplyse behandeling is dus een stuk minder drastisch!

Kybella tegen onderkinnen

Heel populair in de Verenigde Staten is de Kybella behandeling. Een speciale injectable die geschikt is om vet af te laten nemen. Het gaat met name om de onderkin en de kaaklijn, die hiermee behandeld kunnen worden.

De wijze van behandelen is vergelijkbaar met een Botox behandeling. De stof die wordt geïnjecteerd is de synthetische variant deoxycholinezuur. De eigenschap van deze stof is dat deze vet afbreekt en absorbeert. Door deze op de plaatsen met overtollig vet, zoals de onderkin te injecteren, wordt overtollig vet plaatselijk afgebroken. Na de behandeling ben je van je onderkin af en heb je weer een mooie strakke kaaklijn.

De resultaten van deze behandeling blijven jarenlang zichtbaar. In de VS is dit middel goedgekeurd door de Food and Drug Aministration (FDA). De FDA is verantwoordelijk voor de keuring van medicijnen en levensmiddelen en stelt hier zeer strenge eisen aan. In Nederland wordt deze behandeling nog niet gegeven, maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren!