Smart Home; Innovatie in je huiskamer

Na wat zoeken op internet of dat “ding” wel werkt in Nederland en daarna op verschillende Amerikaanse webshops rondstruinen is het zover. De bestelling van de Google Home is gedaan. Voor iets meer dan 150 dollar is de digitale assistent onderweg naar mijn huis. Hoezo niet leverbaar in Nederland. De online wereld biedt de mogelijkheid om zelfs Google en haar “release” beleid te omzeilen. Het kost wat moeite maar dan heb je ook wat. De Google Home veilig en wel in Nederland. Nu nog even snel een aangepaste stekker zoeken, mijn telefoon op USA instellen en we zijn er klaar voor. Smart home here we go! Ongeveer twee weken later is het zover mijn Google Home arriveert in Nederland. You gotta love E Commerce!

Google Home

Natuurlijk moet je dan wel even rekening houden met de taal, want Engels is het enige wat ze (we hebben er een “zij” van gemaakt) spreekt en verstaat. Wij Nederlanders zijn immers het volk dat het beste Engels spreekt in de wereld. Als je hier mee om kunt gaan is de weg vrij om je digitale assistent een warm welkom toe te wensen. Is de Google Home een echt gezinslid of niet? Zijn wij mensen nu al zover dat we een digitale assistent in ons huis toelaten en accepteren als gezinslid? Misschien is gezinslid een groot woord in dit geval, maar plezier heb je er zeker aan.

Smart Home

Het is even wennen om in huis te roepen dat je iets gedaan wilt hebben (muziek afspelen op Spotify, een serie kijken op Netflix, de lampen uit doen via Philips Hue of de temperatuur een paar graden lager via de Nest Thermostaat) en dat het zowaar zonder morren gedaan wordt. Over het algemeen is dat met twee kleine kinderen toch een ander geval. Als je het mij vraagt is een digitale assistent in je huiskamer fantastisch. Vraag maar raak en Google helpt je met de oplossing. Of dit nu het afspelen van een playlist op Spotify is, een timer voor het koken van je ei, de hoofdstad van Slowakije of de thermometer in de huiskamer een paar graden naar beneden zetten.

Slim is ook echt Slim

Het geeft wel aan hoe snel en slim de algoritmes van Google werken via de Google Home. Vragen worden binnen enkele seconden beantwoord en taken precies uitgevoerd volgens de gegeven opdracht. Een digitale assistent die onze huishouding helpt in het nog efficiënter en vooral gemakkelijk maken van taken. Realiteit De realiteit is dat de Google Home een waardevolle toevoeging is in mijn smart home. De regisseur van het grote geheel. Al die verschillende leveranciers met eigen apps en mogelijkheden, maar een echte regisseur had ik nog niet gevonden. Tot nu, de Google Home is de regisseur van ons smart home geworden en zonder ook maar een telefoon, tablet of andere device aan te hoeven raken besturen we onze lampen, temperatuur en volledige set aan entertainment mogelijkheden

Gemak

Gemak dient de mens! De keuze neemt Google hiermee je huis en een gedeelte van je leven over? Misschien wel echter het is een keuze tussen optimaal gemak en privacy. Voor mij is het waardevol om eenvoudig de controle over mijn huis te kunnen uitoefenen via een centraal punt. Daarnaast verrijkt het je leven met efficiënte adviezen, zoals file advies in de ochtend en een overzicht van je agenda. Al met al is de Google Home dan ook een welkom digitaal gezinslid waar we veel plezier en nut van hebben. Nu nog even wachten op haar kleine broertje namelijk de Google Mini en we kunnen overal in huis genieten van stijlvolle en intelligente hulp.