Hoe creëer je een innovatief en modern kantoor?

Je werkomgeving is van grote invloed op je werkzaamheden. Werk je in een rustig en opgeruimd kantoor? Dan geniet je van een verbeterde concentratie en hogere productiviteit. Dat is in een niet-opgeruimd kantoor een volledig ander verhaal.

Om van de beste productie te genieten, is het dus zaak om goed naar je kantoor te kijken. Heb je specifiek de wens om een innovatief en modern te creëren? Gebruik daar onderstaande tips voor.

Zorg voor voldoende daglicht

Wil je één of meerdere werkplekken inrichten? Ongeacht in wat voor ruimte je dit wilt doen, is het belangrijk om voor voldoende daglicht te zorgen. Dankzij dit daglicht voel je je fitter en energieker. Je bent, dankzij dit daglicht, simpelweg in staat om productiever te werken.

Zorg voor slimme apparaten

Je zou sowieso voor slimme apparaten moeten kiezen. Met slimme apparaten geniet je van een modern kantoor met veel moderne mogelijkheden. Ook dit komt je productiviteit ten goede. Uiteraard is het wel zaak om de technologieën en apparaten goed af te stemmen op het soort werk.

Houd rekening met het geluid

Ben je van plan om een groter kantoor in te richten? Dan heb je met het nodige geluid te maken. Vanuit alle kanten komt het geluid je kant op, waardoor het lastig kan zijn om te telefoneren of om je te concentreren.

Het is daarom ook verstandig om voor pods te kiezen. Met pods aan de muur demp je het geluid, waardoor je je beter kunt concentreren. Deze pods zien er overigens ook bijzonder fraai aan. Je bekleedt hiermee dus ook direct de wanden in/van je kantoor op een fraaie manier.

Ga voor duurzaamheid

Bij een innovatief en modern kantoor hoort ook duurzaamheid. Maak optimaal gebruik van daglicht, zet planten in je kantoor neer en verminder de ecologische voetafdruk.

Dit laatste doe je onder meer door zuinige apparaten te gebruiken. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe printer, nieuwe pc of nieuwe tapijtreiniger kopen? Ga op zoek naar de beste zuinige variant, zodat je energieverbruik aanzienlijk omlaag brengt.

Kies voor een persoonlijke touch

Bovenstaande tips zijn vrij ‘algemeen’ te noemen. Wil je echter je kantoor een bepaald onderscheidend vermogen geven? Dan is het van belang om je kantoor een persoonlijke touch te geven.

Dit kun je uiteraard op meerdere manieren doen. Zo is het een aanrader om voor kunst in je kantoor te kiezen. Kies uiteraard voor kunst die jou volledig aanspreekt en bij de rest van je kantoor past.

Ook is het een leuk idee om allerlei foto’s in je kantoor te plaatsen. Denk hierbij aan een fraaie fotocollage aan de wand, aan fotolijstjes aan de muur of aan fotolijstjes op je bureau.

Je bureau zelf kun je ook op meerdere manieren personaliseren. Dit doe je met bijvoorbeeld een gepersonaliseerde muismat en leuke accessoires. Wil je je kantoor nog warmer maken? Leg dan een vloerkleed onder je bureau neer. Dit vloerkleed dempt het geluid in je kantoor overigens des te meer!