De laatste innovaties op gebied van stekkers

‘Je stopt de stekker in het stopcontact en het apparaat werk’. Het is de tekst die vele jaren in de diverse gebruiksaanwijzingen te lezen was. Het betreft hier een zeer tijdloze zin die je nog altijd terug kunt vinden in de diverse gebruiksaanwijzingen. De kans is echter groot dat je gebruik maakt van een andere stekker dan in het verleden het geval was als je de laatste innovaties op gebied van stekkers hebt ontdekt.

Verschillende soorten stekkers

Er zijn verschillende soorten stekkers te onderscheiden. Als we een blik werpen op het wereldwijde aanbod kunnen we onderscheid maken tussen stekkers van Type F, Type E, Type G, Type J, Type K en Type L. Binnen Europa wordt de CEE-7 standaard gehanteerd. Een CEE-7/16 stekker (ook wel een Europese stekker type C genoemd) is de bekende stekker met de twee pinnen. Een CEE-7/7 stekker is een stekker die veelvuldig wordt gebruikt om elektrische apparaten als een koelkast of een wasmachine van energie te voorzien. Deze stekkers worden ook wel Europese stekker type E of Europese stekker type F genoemd. Voor een inductie kookplaat wordt dan weer een Perilex stopcontact gebruikt. Dit is om gebruik te kunnen maken van krachtstroom.

De laatste ontwikkelingen op stekker gebied

Als we een blik werpen op de laatste ontwikkelingen op stekker gebied komen we al snel uit op de slimme stekker. Met een slimme stekker maak je producten zonder slimme functies alsnog slim. De werking van deze stekker is eenvoudig te omschrijven. Je kunt deze stekker immers in een regulier stopcontact steken. Vervolgens plaats je de stekker van bijvoorbeeld een lamp of een ander apparaat in de slimme stekker. Hiermee creëer je voor jezelf de mogelijkheid om de lamp of het andere apparaat van afstand te bedienen met behulp van je smartphone, tablet of meegeleverde afstandsbediening.

Hoe komt een slimme stekker aan z’n wijsheid?

Een slimme stekker is eigenlijk niet meer dan een gewone stekkerblok alleen dan de 2.0 versie. Deze stekkerblok is immers voorzien van de benodigde software en hardware ter ondersteuning van een draadloos protocol. Hierbij kan gedacht worden aan wifi maar ook aan specifieke protocollen die aansluiten op smart home toepassingen.

Waar vind je de beste slimme stekker?

De vraag naar slimme stekkers neemt in een hoog tempo toe. Het aanbod in dit soort stekkers is dan ook flink groeiende. Dit roept de vraag op waar je de beste slimme stekker vindt en hoe je het beste kan bepalen welke optie het beste bij je past. De website Best-Verkochte.nl brengt je in dit opzicht veel verder. Hier vind je een uitgebreide koopgids over slimme stekkers waarin je alle informatie treft die je nodig hebt om een overwogen keuze te maken. Als je op de hoogte wilt blijven van de laatste innovaties op gebied van stekkers is dit jouw informatiebron.