5 redenen waarom innovatie vanuit huis mogelijk is

‘Het nieuwe werken’ is een term die inmiddels al jaren wordt gebruikt om organisaties in te laten zien dat thuiswerken effectiever, efficiënter en duurzamer is dan samenkomen in een kantoorpand. Hoewel het in de meeste functies lastig is om een volledige werkweek vanuit huis te kunnen draaien, kan werken vanuit huis een behoorlijke innovatieboost geven aan je bedrijf.

Duurzaamheid

Door je medewerkers minimaal een dag per week thuis te laten werken, draag je bij aan duurzaamheid en het verminderen van de ecologische footprint van je bedrijf. Medewerkers die thuiswerken hoeven namelijk niet naar kantoor te reizen en je bedrijf heeft minder kantoorruimte nodig.

Efficiëntie

Door thuiswerken voor je medewerkers goed in te richten kun je ervoor zorgen dat je personeel effectiever werkt. Door minder reistijd en minder afleiding krijgt je personeel in dezelfde uren meer gedaan en sommige medewerkers zijn creatiever met hun inbreng. Zo werkt dit ook met het opzetten van je eigen bedrijf vanuit huis.

Flexibiliteit zorgt voor meer plezier

Plezier in je werk zorgt voor een betere sfeer en meer productiviteit onder je werknemers. Door een bedrijfscultuur waarin werken vanaf afstand wordt gestimuleerd geef je je personeel meer vrijheid en verantwoordelijkheid. Dit kan vervolgens leiden tot een verbeterde sfeer binnen je bedrijf. Iets wat essentieel is wanneer je innovatie nastreeft binnen je organisatie

‘Virtual office’ zorgt voor minder overhead voor bedrijven

Thuiswerken zorgt er direct voor dat de vaste kosten van je bedrijf worden verminderd. Je personeel hoeft bijvoorbeeld niet in de bedrijfswagen naar kantoor te rijden. Daarnaast is er minder ruimte nodig om de werkvloer en kan er bespaart worden op gas, water en elektra. Doordat je verbruik daarmee minder wordt, kun je gaan kijken naar innovatieve alternatieven zoals bijvoorbeeld elektrisch rijden en het opwekken van je eigen stroom middels zonnepanelen.

Innovatie vereist vertrouwen en autonomiteit

Om innovatie na te streven binnen je bedrijf is het belangrijk dat je je personeel vertrouwen geeft. Niemand gaat hard aan het werk voor je bedrijf als ze niet het idee hebben dat je ze vertrouwt. Dat is de reden waarom innovatie doorgaans niet vanuit de bestuurskamer komt, waar een of twee stemmen de meerderheid overstemmen. Door personeel toe te staan vanuit huis te werken is het niet zo dat je luiheid stimuleert, maar sta je autonomie toe.