5 industrieën die zullen veranderen door Crypto & Blockchain

0

Hoewel de cryptomarkt de voorbije maanden een pak slaag heeft gekregen,is er fundamenteel niks veranderd. De onderliggende blockchain technologie is nog steeds iets uniek dat heel wat industrieën fundamentaal kan veranderen. Met FXplatform Vestle kan je de grootste cryptovaluta gemakkelijk kopen en daarmee je investeringsportfolio diversifiëren. Dit zijn vijf dingendie kunnen veranderen met cryptovaluta:

  • Belastingen

Blockchain startups zijn bezig met methodes te ontwikkelen waardoor het gemakkelijker wordt voor overheden en banken om belastingen te innen, alsook om te begrijpen waar er belastingen worden ontdoken. Een transparanter mechanisme zorgt voor minderfraude en meer efficiëntie. Daarnaast kunnen belastingbetalers gemakkelijker opsporen hoe de overheid belasting geld nu werkelijk spendeert. Zo kan politiek opnieuw met een objectievere bril bekeken worden.

  • Identificatie

In een wereld waar fake news steeds meer invloed heeft, wordt het ook steeds belangrijker om je echte identiteit te kunnen bewijzen. Blockchain technologie kan ervoor zorgen dat instituten zoals bijvoorbeeld de overheid of een bank weten dat je de waarheid spreekt over je identiteit. Daarnaast kan je identiteit ook niet misbruikt worden, aangezien een blockchain onhackbaar momenteel is en enkel jij jouw identiteit kan behouden.

  • Online Goederen

Op een crypto platform zoals Ethereum kunnen ontwikkelaars apps bouwen met goederen die een reëele waarde hebben in Ethereum. Zo kan je bijvoorbeeld een karaktertje uitbouwen in een online videogame en dit karaktertje verkopen aan een bepaalde prijs aan iemand anders. Voordien wat dit nog niet mogelijk, aangezien er geen goed systeem bestond waarmee dit kon.

  • Betalingen

Cryptovaluta zoals Ripple, Bitcoin, en Bitcoin Cash zullen het steeds gemakkelijker maken om snel en veilig te betalen voor goederen en diensten. Deze cryptovaluta kan jeallemaal kopen via het investeringsplatform van Vestle. Laten we als voorbeeld Ripple nemen. Deze cryptovaluta zorgt ervoor dat je kan betalen zonder dat je daarvoor een bank of een andere derde identiteit nodig hebt om je geld door te geven. Zo kan geld sneller en goedkoper gaan van koper naar verkoper.

  • Alles Geregistreerd

Het belangrijkste aande blockchain is dat alles netjes geregistreerd staat op ‘de ledger’. Iedere nieuwe toevoeging kan niet meer aangepast worden. Dit heeft een toepassing op werkelijk alles. Trouwen? Dat kan op de blockchain. Je gezondheidsfiche? Dat kan op de blockchain. Je politieke stem? Dat kan op de blockchain. Dit elimineert fraude en maakt zowel de online als de offline wereld een heel stuk veiliger.

Uiteraard zijn er nog kinderziektes. Zo is de hele cryptomarkt in elkaar gespat in 2018, met een crash die zelfs erger was dan de dot-com bubbel. Toch werpen steeds meer belangrijke instituties zich op blockchain technologie en op cryptovaluta. Ook voor kleine investeerders is het door een platform zoals Vestle gemakkelijk om incryptovaluta te investeren. Zelfs bekende kunsthuizen zoals Christie’s tonen nu interesse in blockchain.

Toch wil dit nietzeggen dat je als investeerder blindelings moet investeren in cryptovaluta. Er zijn namelijk grote verschillen tussen de verschillende valuta. Het blijft belangrijk, net zoals bij iedere andere investering, om goed te begrijpen waar je in investeert en waarom je dit doet.