4 Tips om je telefoon helemaal ready te maken voor een verre reis

Wanneer je op het punt staat om op een verre reis te gaan zijn er veel dingen die je moet regelen. Onze telefoon is een van de dingen om ook voor te bereiden. Of je nu wilt genieten van de prachtige bestemmingen, je reiservaring wilt delen met je vrienden en familie of gewoon bereikbaar wilt blijven, We delen 4 tips om goed voorbereid op reis te gaan.  

Maak een back-up van je telefoon:

Voordat je op reis gaat, is het belangrijk om een volledige back-up van je telefoon te maken. Dit zorgt ervoor dat al je foto’s, contacten en andere belangrijke gegevens veilig zijn, zelfs als je telefoon verloren raakt of gestolen wordt tijdens je reis. Er zijn verschillende manieren om een back-up te maken, zoals het gebruik van cloud opslagdiensten zoals iCloud, of het aansluiten van je telefoon op een computer en een back-up maken. Zorg ervoor dat je de back-up voltooid is voordat je vertrekt, zodat je met een gerust hart op reis kunt gaan.

Verwijder onnodige apps en bestanden:

Om ervoor te zorgen dat je telefoon soepel blijft werken tijdens je reis, is het een goed idee om onnodige apps en bestanden te verwijderen. Door je telefoon op te schonen, maak je ruimte vrij voor nieuwe foto’s, video’s en andere herinneringen die je tijdens je reis wilt vastleggen. Verwijder apps die je niet gebruikt of die veel opslagruimte innemen, en verwijder oude foto’s en video’s die je niet langer nodig hebt. Dit zal niet alleen je telefoon sneller maken, maar ook de levensduur van de batterij verlengen.

Schakel roaming uit en overweeg een sim only kopen:

Tijdens je verre reis wil je waarschijnlijk niet geconfronteerd worden met hoge roamingkosten, tijdens een reis binnen Europa zal je hier geen last van hebben, maar buiten Europa gelden hogere kosten voor data gebruik. Schakel daarom roaming uit voordat je vertrekt of controleer van tevoren de kosten die je provider heeft in het land waar je heen gaat. Dit voorkomt onaangename verrassingen op je telefoonrekening wanneer je terugkomt van je reis. Een alternatief voor roaming is het overwegen om een sim only abonnement te kopen. Met een sim only kun je een lokale simkaart kopen op je bestemming, waardoor je goedkoper kunt bellen, sms’en en internetten. Dit kan vooral handig zijn als je van plan bent om veel gebruik te maken van mobiele data tijdens je reis. Wanneer je binnen Europa op reis gaat kan je ook een kijkje nemen bij Youfone, binnen Europa zijn de kosten van data bijna overal gelijk als in Nederland, maar controleer voor de zekerheid toch nog welke in welke landen dit allemaal geldt om verrassingen te voorkomen. Of kijk naar de mogelijkheid van een buitenlandbundel. Dit zijn abonnementen speciaal bedoeld voor data gebruik tijdens een reis in het buitenland, de perfecte optie wanneer je langere tijd op reis gaat. 

Bescherm je telefoon:

Tijdens een verre reis kan je telefoon aan verschillende risico’s worden blootgesteld, zoals diefstal, waterschade of vallen. Het is daarom belangrijk om je telefoon goed te beschermen. Investeer in een stevige telefoonhoes die schokken absorbeert en je telefoon beschermt tegen krassen en vallen. Daarnaast is het verstandig om een waterdichte hoes of zakje aan te schaffen, vooral als je van plan bent om veel tijd door te brengen op het strand of bij het zwembad. Vergeet niet om een screenprotector te plaatsen om het scherm van je telefoon te beschermen tegen krassen en barsten.