10 interessante startups uit Amsterdam

In heel wat Europese steden zijn interessante startups terug te vinden. Dit geldt ook voor onze eigen hoofdstad Amsterdam. Verschillende startups die in Amsterdam actief zijn, zijn er in geslaagd om uit te pakken met een interessante, vaak innovatieve oplossing voor een probleem. Ben jij ook benieuwd naar welke interessante startups Amsterdam onder haar vleugels heeft genomen? Wij hebben alvast 10 interessante startups uit onze hoofdstad voor je uitgezocht en stellen ze op deze pagina graag aan je voor! Heb je een toevoeg aan de lijst van startups uit Amsterdam, laat dan een reactie achter.

1.) Virtuagym

Voldoende beweging en gezonde voeding zijn allebei van fundamenteel belang voor een lang en gezond leven. Hoe hou je dat nu echter allemaal bij en hoe kan je de beste prestaties realiseren? Dat is de vraag die de mensen achter Virtuagym zich hebben gesteld… en waar ze ondertussen zelf een antwoord op hebben gegeven.

De Virtuagym app richtte zich in eerste instantie uitsluitend op consumenten. Uiteindelijk wist de app reeds meer dan 15 miljoen actieve gebruikers te overtuigen. Ze maakt het dan ook mogelijk om niet alleen je trainingsschema bij te houden, maar ook je voeding te monitoren. Het succes onder consumenten zorgde er voor dat er ook al snel een oplossing volgde voor professionals.

Het softwarepakket dat op die manier tot stand is gekomen biedt een complete, alles-in-één oplossing voor klantbegeleiding, ledenadministratie, facturatie, roostering en meer. Hierdoor is Virtuagym er in geslaagd om zwakke systemen en zwakke integraties definitief uit het leven te bannen. Wil jij je fitness onderneming graag op de meest efficiënte manier kunnen runnen? Dan kan de software van Virtuagym je daar ongetwijfeld bij helpen!

2.) Adyen

Adyen is een Amsterdamse startup waarvan de naam over een Surinaamse betekenis beschikt. Ze staat dan ook voor ‘opnieuw beginnen’. Dit is voor een groot deel het gevolg van het feit dat één van de oprichters in het verleden reeds een betaalbedrijf had. Dit bedrijf was verantwoordelijk voor het betalingssysteem Bibit. In het jaar 2004 werd dit betaalsysteem echter verkocht aan de Royal Bank of Scotland. Adyen op haar beurt is een bedrijf dat voorziet in een online betaalsysteem. Dit betaalsysteem maakt het voor ondernemingen mogelijk om alle betalingen af te kunnen handelen in plaats van dat er gebruik dient te worden gemaakt van losse systemen die aan elkaar worden gekoppeld. Onder meer de veilingsite Ebay heeft in het jaar 2018 bekend gemaakt over te stappen van Paypal op het betaalsysteem van Adyen.

3.) Bannerwise

De kracht van online marketing schuilt in de efficiëntie en in de aanzienlijk lagere kosten in vergelijking met traditionele marketingoplossingen. De Amsterdamse startup Bannerwise heeft dit goed begrepen en pakte uit met een geweldige tool voor bedrijven om zelf banners mee te kunnen maken.

Bannerwise is een online tool die het mogelijk maakt voor niet alleen ondernemers, maar ook voor marketeers om op een eenvoudige en kostenbesparende manier zelf banners te maken. De banners kunnen worden gemaakt in verschillende formaten en kunnen optimaal worden weergegeven op alle platformen, inclusief op mobiele systemen. Adverteerders kunnen op deze manier mits een veel beperktere investering meer bereik en dus ook meer omzet genereren.

4.) Foleon

Hoe kan je er voor zorgen dat de betrokkenheid van je klanten ten opzichte van jouw product of dienst wordt vergroot? Dat is het uitgangspunt van de innovatieve customer journey’s die zijn ontwikkeld door het Amsterdamse bedrijf Foleon. Door het optimaliseren van de content die bedrijven op bijvoorbeeld hun website plaatsen kan er voor worden gezorgd dat er een sterke meerwaarde wordt gecreëerd voor de customer journey in haar totaliteit. Door het uitvoeren van gedetailleerde metingen slaagt men er bovendien in om innovatieve oplossingen aan te reiken aan ondernemingen waarmee ze hun bedrijfsresultaat een extra boost kunnen geven.

5.) Bynder

Het Amsterdamse bedrijf Bynder heeft een digital assist management platform op de markt geïntroduceerd welke teams kan helpen om samen te werken in de cloud. Op deze manier wordt het niet alleen mogelijk gemaakt om content sneller te publiceren, daarnaast kan de impact van de marketing assets ook worden gemaximaliseerd. Belangrijk is ook dat de oplossing die door Bynder wordt aangeboden volledig in-house wordt ontwikkeld en dat geheel op basis van de behoeften van de klant. Het dynamische karakter van het platform van Bynder zorgt er bovendien voor dat ze ook uiterst toekomstgericht is.

6.) Swapfiets

Eén van de meest fietsvriendelijke steden ter wereld is ongetwijfeld Amsterdam. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat dit de locatie is waar de start-up ‘Swapfiets’ het levenslicht heeft gezien. Het idee is ontstaan door Martijn Obers, Richard Burger en Steven Uitentuis die moesten vaststellen hoeveel keer ze geconfronteerd werden met kapotte fietsen in onze hoofdstad. Het resultaat? Een abonnementenservice die kan worden afgesloten voor een bedrag van 15 euro per maand. In ruil voor dit bedrag krijg je de beschikking over een geweldige fiets die je alle zekerheid biedt waar je naar op zoek bent. Gaat er iets aan de fiets stuk? Dan zorgt het bedrijf van Swapfiets er voor dat dit binnen één dag wordt hersteld. Is dat niet mogelijk? Dan krijg je een andere fiets. Swapfiets is momenteel niet alleen meer actief in Nederland, maar ook in andere landen zoals Duitsland en België.

7.) NxChange

Beleggers zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om zo veilig en efficiënt mogelijk te kunnen beleggen. De Amsterdamse startup NxChange kan daar een belangrijke bijdrage in leveren. Deze nieuwe generatie beurs maakt het voor beleggers mogelijk om rechtstreeks in securities te beleggen. Het doel welke het bedrijf zichzelf op de lange(re) termijn heeft vooropgesteld stelt dat mensen die een website van een bedrijf bezoeken daarbij meteen de mogelijkheid moeten hebben om te investeren in haar future. NxChange heeft een licentie gekregen van het Nederlandse Ministerie van Financiën waardoor ze mag opereren als een gereguleerde markt.

8.) WeTransfer

Veel mensen weten het niet, maar ook WeTransfer was ooit een Amsterdamse startup. De bekende down- en uploaddienst maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier bestanden tot wel twintig gigabyte te kunnen versturen. Het kan daarbij gaan om allerhande uiteenlopende bestanden zoals documenten, foto’s, muziek, filmpjes, etc. Alle bestanden worden voor een maximumperiode van 7 dagen bewaard door de dienst waarbij ze gedeeld kunnen worden met tot 20 verschillende ontvangers. Met een gratis account kan je meteen bestanden tot 2 GB versturen. Met het Pro-account wordt het mogelijk om bestanden te versturen tot in totaal 20 GB. Ook een wachtwoord plaatsen op de download is dan mogelijk.

9.) Aidence

Mede-oprichter van Aidence Jeroen van Duffelen is een freelance ontwikkelaar sinds de leeftijd van 14 jaar. Gedurende enige tijd was hij werkzaam in de Verenigde Staten waar hij werd ingeschakeld door verschillende startups. Uiteindelijk keerde van Duffelen terug naar Amsterdam om er samen met Mark-Jan Harte in het jaar 2015 Aidence op te richten. Dit bedrijf richt zich op de ontwikkeling van AI systemen die verantwoordelijk zijn voor het analyseren van medische scans. Het gaat hierbij onder meer om CT-scans. De AI systemen zijn specifiek ontwikkeld met als doel om aan te kunnen tonen of er mogelijks nog andere, onderliggende medische aandoeningen zijn waar artsen in eerste instantie misschien wel nog geen rekening mee hebben gehouden.

10.) Bidroom

Goedkoop op vakantie gaan zonder in te moeten boeten op vlak van kwaliteit en comfort? Dat is wat de Amsterdamse startup Bidroom heeft weten te realiseren. Bidroom heeft een platform in het leven geroepen dat volledig is gebaseerd op een speciaal lidmaatschapssysteem. Het platform biedt bijzonder interessante kortingen aan op meer dan zomaar even 120.000 verschillende hotels verspreid over 120 landen. Dit allemaal zonder dat er commissies op boekingen worden aangerekend. Het platform werd inmiddels door middel van een investeringsronde ook internationaal sterk uitgerold.

Ken jij meer Startups uit Amsterdam? Laat een reactie achter, dan voegen we deze toe aan de lijst!